Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Αναζήτηση
Filters

Γενικοί όροι

І.  Προιόντα
Τα προϊόντα που προσφέρουμε αποτελούν συμπληρώματα διατροφής. Αυτά δεν προορίζονται για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών. Παρακαλούμε να καταναλώνετε τα προϊόντα ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης τους  και να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
Τα προϊόντα της Omni Nutritions δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

ІІ. Τιμές και Προσφορές
Οι τιμές αυτές του προιόντος στο site είναι τελικές. Σε περίπτωση τρέχουσας προσφοράς θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε έκπτωση. Το κόστος παράδοσης είναι 6.99 ευρώ σ'όλη την χώρα. Η παράδοση γίνεται σε διεύθυνση του παραλήπτη στις ώρες 9:00-18:00. Σε παραγγελία προϊόντων αξίας άνω των 30 ευρώ η παράδοση είναι δωρεάν. Οι τιμές των προϊόντων μπορούν να υποστούν αλλαγές, χωρίς να είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι καταναλωτές εκ των προτέρων. Ο καταναλωτής πληρώνει την τιμή, που ήταν έγκυρη την στιγμή της παραγγελιάς. Ο καταναλωτής πληρώνει με αντικαταβολή το προϊόν, την ώρα της παράδοσης.

ІІІ. Παραγγελίες
Η παραγγελία πραγματοποιείται στον αντίστοιχο χώρο του site. Όλα τα πεδία της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν οπωσδήποτε. Πληρωμή με: αντικαταβολή.

ІV. Προθεσμίες και όροι
Η παράδοση γίνεται μέσα σε 1-5 εργάσιμες ημέρες για την Ελλάδα και την Κύπρο. Όταν δεν διαθέτουμε το προϊόν, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε εντός αυτής της προθεσμίας. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν καθυστέρηση των παραγγελιών εξαιτίας των ταχυμεταφορών, μη ακριβούς διεύθυνσης ή για άλλους λόγους ανωτέρας βίας.

V. Άρνηση παραλαβής μιάς παραγγελίας και αντικατάσταση προιόντος
Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να παραλάβει το προιόν, το οποίο έχει παραγγείλει ή να το επιστρέψει, μόνο σε περίπτωση που δεν έχει παραβιαστεί η συσκευασία και μέσα σε προθεσμία 7 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της παράδοσης, τηρώντας τις διατάξεις του Ν. 2251/1994 περί προστασίας των καταναλωτών. Τα έξοδα επιστροφής του προιόντος, καθώς και τα έξοδα αποστολής του νέου επιβαρύνουν τον πελάτη και όχι την εταιρεία. Η επιστροφή χρημάτων γίνεται εντός 60 ημερών από την παραλαβή των συσκευασιών σε άψογη κατάσταση, μόνο στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο έχει δώσει ο πελάτης.
Αν ο πελάτης επιθυμεί να αντικαταστήσει για κάποιο λόγο το προιόν που έχει αγοράσει, έχει το δικαίωμα να το κάνει, καθώς σε περίπτωση αυτή τα έξοδα για την επιστροφή του προιόντος και την αποστολή του νέου είναι για λογαριασμό του πελάτη.

VІ. Εγγύηση, υποβολή παραπόνου και επιστροφή χρημάτων

Ο καταναλωτής έχει όλα τα δικαιώματα σύμφωνα με το Ν. 2251/1994 περί προστασίας των καταναλωτών. Για υποβολή παραπόνων σας παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την φόρμα επικοινωνίας μας. Ο διανομέας διατηρεί το δικαίωμά του να μην δεχτεί το παράπονο του πελάτη, αν οι λόγοι για την υποβολή του κριθούν αβάσιμοι ή είναι συνέπεια της λανθασμένης χρήσης του προιόντος.
    Η επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο για μία συσκευασία ανά άτομο / νοικοκυριό / οικογένεια, με την πρώτη αγορά του προιόντος. Τα έξοδα αποστολής και επιστροφής του προιόντος δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιστροφή των χρημάτων. Η επιστροφή χρημάτων είναι πιθανή εντός 60 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης του εμπορεύματος στη διεύθυνση που έχει δώσει ο πελάτης. Όλες οι συσκευασίες (συμπεριλαμβανομένης και της άδειας συσκευασίας) πρέπει να επιστραφούν στη διεύθυνση του διανομέα ή της εταιρείας ταχυμεταφορών με την οποία συνεργάζεται (. Τα φιαλίδια πρέπει να επιστραφούν μέσα σε 10 μέρες από την παραλαβή έγκρισης για επιστροφή του εμπορεύματος. Η μην τήρηση των παραπάνω όρων θα οδηγήσει στην κατάργηση της εγγύησης και άρνηση επιστροφής των χρημάτων.
    Σε περίπτωση θετικής απάντησης για επιστροφή των χρημάτων, ο διανομέας επιστρέφει το χρηματικό ποσό, το οποίο έχει εξοφληθεί από τον πελάτη, εντός 60 ημερών από την παραλαβή των συσκευασιών, μόνο μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο διανομέας δεν δέχεται αποστολές με αντικαταβολή. Ο διανομέας δεν επιστρέφει τα έξόδα συσκευασίας, παράδοσης και επιστροφής του προιόντος.


VІІ. Δικαιώματα και υποχρεώσεις του site
Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε αυστηρώς τον Νόμο περί προστασίας δεδομένων, να φυλάμε την πληροφορία, που μας έχει δώσει ο πελάτης, να προμηθεύσουμε το εμπόρευμα μέσα στην κανονισμένη προθεσμία και στην διεύθυνση που αναφέρεται.
Δικαιούμαστε να μην προμηθεύουμε τα προϊόντα σε περίπτωση λανθασμένης διεύθυνσης και/ή τηλεφωνικού αριθμού.
Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την πληροφορία που ο παραγωγός έχει παράσχει σχετικά με το εμπόρευμα.

VІІІ. Δικαιώματα και υποχρεώσεις των πελατών
Οι πελάτες υποχρεούται να δώσουν τα έγκυρα τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση και ταχυδρομική διεύθυνση, στην οποία να παραδοθεί το εμπόρευμα, να εξοφλήσουν την τιμή του παραγγελθέν εμπόρευμα, να εξασφαλίσουν την παραλαβή του εμπορεύματος, να μην κάνουν ψεύτικες παραγγελίες, καθώς και να μην κάνουν αναξιόπιστες παρατηρήσεις και σχόλια σχετικά με τα εμπορεύματα και γενικώς να μην διαδίδουν οποιαδήποτε εσφαλμένη πληροφορία.
   
IX.  Απάτη
Διατηρούμαστε το δικαίωμα, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι, να αναφέρουμε και να κυνηγάμε ενεργά τις απάτες με πιστωτικές κάρτες για τις οποίες υπάρχουν αποδείξεις ή αμφιβολίες. Αν το θεωρήσουμε αναγκαίο μπορούμε να ζητήσουμε επιπλέον επιβεβαίωση της παραγγελίας σας μέσω τηλεφωνήματος. Επίσης, διατηρούμαστε το δικαίωμα να ακυρώσουμε ή αναβάλουμε την αποστολή του σκευάσματος που έχει παραγγείλει ο πελάτης, εάν υπάρχουν αμφιβολίες για απάτη. Κατά τη διαδικασία της παραγγελίας εμείς λαμβάνουμε συγκεκριμένες πληροφορίες σαν ημερομηνία και ώρα της παραγγελίας, διεύθυνση δικτύου (IP) κ.ά., που θα χρησιμοποιηθούν για αναζήτηση και ταυτοποίηση ατόμων που διαπράττουν απάτες. Σε περίπτωση απάτης κατά τη διαδικασία της παραγγελίας εμείς διατηρούμαστε το δικαίωμα, αλλά δεν υποχρεωνόμαστε, να δώσουμε κάθε πληροφορία και να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να αρχίσει έρευνα για την αντίστοιχη απάτη και να επιβληθεί ποινή στους ενόχους.


Παρακαλούμε να ελέγχετε περιοδικά τους παρόντες όρους για τυχόν αλλαγές.